رونق بازار +18 سال
رونق بازار +18 سال
این موضوع ضمن برهم زدن تعدل عرضه و تقاضا موجبات افزایش قیمت ها را نیز در این بخش فراهم آورده است.
در این رابطه حسن احمد اوغلی، مدیر یکی از آژانس های شمال تهران به هفت صبح می گوید: به رغم رکود، در شرایط کنونی بازار مسکن امن ترین بستر سرمایه گذاری در کشور محسوب شده و از آنجایی که ریسک سرمایه گذاری در دیگر بازارها همچون سکه و ارز افزایش یافته، بسیاری از افراد به قصد کسب سود، سرمایه های خود را به سمت معاملات مسکن سوق داده اند.
وی گفت: این گروه با خرید املاک کلنگی سعی در ساخت و ساز و کسب درآمد از این طریق را دارند که این موضوع باعث شده ضمن برهم خوردن عرضه و تقاضا، شاهد افزایش قیمت در بخش املاک کلنگی باشیم.
*** سرمایه گذاری دو سر سود
در ادامه، این فعال با سابقه املاک در پاسخ به اینکه چرا اخیرا برخی از شرکت ها و بانکها اقدام به خرید مجتمع های کم واحد و با سال ساخت بالا کرده اند،گفت: همانطور که مشخص است، در شرایط کنونی و روند ثابت صعود قیمت ها در بخش مسکن، بسیاری از شرکت ها سعی دارند از این بازار، سود مضاعف به دست آورند.
وی گفت: هم اکنون برخی از شرکت ها و موسسات سعی دارند با خرید مجتمع هایی که تعداد واحدهای آنها محدود بوده و میانگین سن ساختمان بیش از 18 سال است، زمینه کسب سود را در حال حاضر و آینده فراهم کنند.
وی افزود: به عنوان مثال وقتی شرکتی مجتمع مسکونی با حداکثر هشت واحد را که سن آن 20 سال است خریداری می کند، در واقع با سرمایه گذاری طولانی مدت ضمن آنکه هم اکنون از این مجتمع به عنوان مکان اداری استفاده می کند، در سالهای آینده با افزایش سن ساختمان ملک به عنوان ساختمان کلنگی از ارزش افزوده بیشتری نیز برخوردار خواهد شد، علاوه بر آن امکان ساخت و ساز و مشارکت در ساخت نیز برای این شرکت فراهم خواهد شد.
وی در خصوص معیارهای مهم در تعیین قیمت ملک کلنگی گفت: قیمت املاک کلنگی به فاکتورهای متنوعی بستگی دارد که به جز محله و موقعیت مکانی زمین دیگر عواملی همچون جواز ساخت و بر خانه نیز در تعیین قیمت آن بسیار موثر است.
*** قیمت خانه های کلنگی در برخی از مناطق
براین اساس، یک خانه کلنگی به مساحت 64.5 متر با جواز چهار طبقه در خیابان پیروزی، 210 میلیون تومان قیمت گذاری شده و یک خانه دیگر به مساحت 100 متر مربع در چیتگر شمالی با قیمت 230 میلیون تومان به فروش می رسد.
همچنین یک خانه کلنگی با متراژ 181 متر در خیابان پیروزی، بر 9 متر در محدوده بافت فرسوده با قیمت 700 میلیون تومان به فروش می رسد و خانه ای 160 متری در اقدسیه بلوار ارتش، بر 12 متر، یک میلیارد و 400 میلیون تومان قیمت گذاری شده است.
از سوی دیگر، مالکی خانه خود را با متراژ 140 متر در لویزان با 616 متر جواز ساخت، 950 میلیون تومان برای فروش گذاشته و مالکی دیگر برای هر متر ملک 200 متری با موقعیت شمال خود در شهرک غرب، 12 میلیون و 500 هزار تومان درخواست کرده است.
همچنین خانه ای 250 متری با بر 11 متری و جواز ساخت پنج طبقه ای مالک آن بابت هر متر آن 12 میلیون و 600 هزار تومان قیمت گذاری کرده است.
*** اجاره به بانک، کسب و کاری پرسود
افزایش روزافزون بانکها و افتتاح شعب مختلف در سطح مناطق مختلف شهری کسب و کاری جدید را راه اندازی کرده است. کسب و کاری پرسود که وجه تمایز آن داشتن مشتری بانکی است. در این خصوص شادمان از فعالان املاک د شمال تهران به هفت صبح، می گوید؛ در شرایط کنونی بانکها و موسسات مالی و اعتباری بیشتر به دنبال اجاره واحدهای مناسب بوده و کمتر گزینه خرید را انتخاب می کنند.
وی گفت: از سوی دیگر بیشتر صاحبان املاکی که از موقعیت مناسب اداری و تجاری برخوردار است، درپی جذب مشتریان بانکی بوده و ترجیح می دهند، ملک خود را به شعبات تازه تاسیس بانکها اجاره دهند.
شادمان در خصوص دلیل تمایل مالکان برای اجاره به بانک، گفت: کاملا مشخص است که بانکها از موقعیت مالی بهتری نسبت به سایر مشتریان و متقاضیان اجاره برخوردار هستند و در بسیاری از مواقع دیده شده، ملکی مورد اجاره را تا 40 درصد گرانتر از قیمت اصلی و در طولانی مدت اجاره کرده اند، بنابراین طبیعی است که مالکان هم در پی کسب سود بیشتر از مشتریانی باشند که ضمن پرداخت به موقع اجاره بها به واسطه ارتباطات ایجاد شده از امکاناتی همچون اخذ تسهیلات و موارد این چنینی نیز بهره مند شوند.
منبع : روزنامه هفت صبح